Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Over deze praktijk

Tandzorg Oranjeplein & Tandzorg Leuken zijn twee kleinschalige tandartspraktijken met gezamenlijk een groot team. Hierdoor proberen we de continuïteit voor de patiënten te waarborgen. Door onze specialiteiten en kennis te verdelen, kunnen we op sommige gebieden iets meer uitvoeren dan een standaard algemeen practicus.

Dit van het behandelen van angstige patiënten en kinderen, uitgebreide plannen en klein chirurgische ingrepen, wortelkanaalbehandelingen en, (implantologisch) kroon- en brugwerk, protheses en gecompliceerde extracties, parodontologische (tandvlees) behandelingen en ondersteuning bij de dagelijkse verzorging. Hierdoor is het gemakkelijk om met de patiënt het overzicht te bewaren en hoeft de patiënt niet naar diverse praktijken te gaan.

Implantaten

Voor patiënten die een tand of kies missen, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Een implantaat is een kunstmatige wortel, meestal vervaardigd uit titanium, die in het kaakbot worden geplaatst. Het implantaat neemt de functie van een tandwortel over.

Implantaten voor klikgebit

Implantaten kunnen dienen om een kunstgebit op te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan indien er te weinig houvast is in de mond voor een normaal kunstgebit.

De implantaten zorgen er dan voor dat uw gebit weer goed vastzit en u als vanouds heerlijk kan genieten van uw eten. Want één van de meest genoemde voordelen van een klikgebit is wel dat degene die hem heeft weer meer van het leven kan genieten.

Enkelvoudige Implantaten

Implantaten kunnen ook ingezet worden om losse tanden en kiezen te vervangen. Er komt dan een kroon op.

Als de implantaten zijn geplaatst duurt het enkele maanden voordat er een kroon of kunstgebit op kan worden gezet. Dit is de periode dat de implantaten stevig in het bot vast moeten groeien. In het geval van een kunstgebit wordt er altijd een tijdelijke prothese gemaakt. Ook in het geval u slechts één of twee implantaten laat plaatsen kan u voor een tijdelijke oplossing kiezen. Er wordt dan plaatje gemaakt. Op die manier heeft u gedurende de inheelperiode geen gat in uw mond. Hier wordt vaak voor gekozen indien het implantaat vrij vooraan in de mond komt.

Voor een afspraak of meer informatie bel: 0495-524261

Tandzorg Leuken is onderdeel van Atlas Dental Care.