Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

De behandelingsmogelijkheden met implantaten zijn heel divers. Een behandeling is een maatproduct omdat het van diverse factoren afhangt, zoals klachten, wensen, mogelijkheden, mondgezond en algemene gezondheid. Wat voor de een geldt, hoeft voor de ander niet van toepassing te zijn. Natuurlijk is het wel mogelijk om in het algemeen hier iets over te zeggen. 

Hoe werkt de complete behandeling?

De complete implantaatbehandeling bestaat uit een aantal stappen die we hieronder toelichten.

Lees meer

Doet de behandeling pijn?

Plaatsen van een implantaat is een eenvoudige behandeling die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.

Lees meer

Welke complicaties kunnen optreden?

Hoewel er risico's bestaan, is het slagingspercentage hoger dan 97%. De behandelaar zal de behandeling en de eventueel bijkomende risico's met u doornemen aan de hand van de door u ingevulde anamnese (gezondheidsvragenlijst). Wees niet terughoudend in het stellen van uw vragen aan uw behandelaar!

Lees meer

Is roken nadelig om implantaten te krijgen?

Ja. Naast het feit dat roken allerlei schadelijke gevolgen heeft op je gezondheid heeft roken een negatieve invloed op de genezing na een implantologie operatie. Dit geldt ook voor de populaire elektronische sigaret! 

Lees meer

Onvoldoende kaakbot, wat dan?

Voldoende kaakbot is onmisbaar om een implantaat te kunnen plaatsen. Een implantaat heeft een minimale lengte en breedte nodig om zijn functie te kunnen vervullen. Het komt in bijna de helft van de gevallen voor dat er te weinig kaakbot is om een implantaat te plaatsen. Het kaakbot is minder geworden omdat in het verleden een tand of kies getrokken is.

Lees meer

Vervanging van een frame door kronen of brug

Bij een groot aantal mensen ontbreekt niet het volledige gebit, maar slechts een deel ervan. De traditionele oplossing hiervoor is het zogenoemde ‘frame’, dat aan bestaande tanden of kiezen wordt bevestigd met metalen klemmetjes.

Lees meer

Vervanging van een plaatje

Zonder implantaten is de vervanging van een enkele tand mogelijk door de nieuwe tand aan een zogenoemd ‘plaatje’ te bevestigen. Schade aan buurelementen kan ontstaan. Ook kan gekozen worden voor een brug. Bestaande, gezonde tanden of kiezen worden beslepen om een ‘brug’ (overbrugging tussen elementen) te plaatsen.

Lees meer

Vervanging van een kunstgebit door een klikgebit

Wanneer u uw volledige gebit mist, heeft u doorgaans een kunstgebit (ook prothese genoemd). Een kunstgebit wordt gemaakt op de vorm van uw kaken, zodat deze goed aansluit en wordt los in de mond gedragen.

Lees meer

Wat is een klikgebit

Wanneer u een klikgebit aangemeten krijgt, dan krijgt u 2 (of in sommige situaties 4) implantaten in de onderkaak geplaatst, waarop een nieuwe onderprothese op 2 drukknoppen of op een staaf wordt vastgeklikt.

Lees meer

Kan ik sporten na de behandeling?

Het uitvoeren van een sport na een chirurgische ingreep, zoals implanteren, is in principe geen probleem.

Lees meer

Kan ik alles eten en drinken na de behandeling?

Bij een operatieve ingreep krijgt u een plaatselijke verdoving. De verdoving is na de behandeling vaak nog wel een aantal uur werkzaam.

Lees meer

Video met behandeling

U kunt veel over implanteren lezen en wij kunnen er veel over vertellen. Toch zeggen beelden meer dan woorden.

Lees meer