Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Wat zijn nu eigenlijk implantaten? Wanneer is een implantaat nodig? Waarom zou ik voor een implantaat kiezen? Begrijpelijke vragen die we graag beantwoorden. Alleen met volledige informatie kunt u de juiste keuze maken en hopelijk helpt het u om de stap naar uw behandelaar te zetten.

Uw gebit bepaalt uw uiterlijk

Het uiterlijk is een veelbesproken onderwerp en wordt als steeds belangrijker ervaren. Een belangrijk onderdeel van het uiterlijk is het gebit. Het gebit is gezichtsbepalend. Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. Met een mooi gebit kun je voor de dag komen en geef je een positieve eerste indruk af. 

Lees meer

Wat zijn implantaten?

Uw eigen tanden en kiezen hebben wortels, die in uw kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. Implantaten zelf zijn hierdoor dus niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels.
 

Lees meer

Wanneer een implantaat?

U heeft tanden die van jongs af aan niet goed of helemaal niet ontwikkeld zijn. Een of meer tanden moesten vroegtijdig vervangen worden, door een ongeluk, geen optimale gebitsverzorging, verkeerd voedingspatroon (veel zuren en suikers).

Lees meer

Voor wie zijn implantaten geschikt?

Implantaten zijn géén vervanging voor gezonde wortels. Een gezonde wortel is altijd beter dan een implantaat. Pas als de levensduur van de wortel ten einde loopt of in gevaar is, biedt een implantaat een betere oplossing.

Lees meer

Welke leeftijd moet je hebben voor implantaten?

Wanneer mensen ouder worden is er vaak een afname in de kwantiteit en kwaliteit van het bot. Door hormonale veranderingen is er bij zowel mannen als vrouwen een afname in botmineralen wat kan leiden tot osteoporose.

Lees meer

Gezondheid in relatie tot implantaten

Gezondheid is een belangrijke factor! Dankzij de vernieuwingen en ontwikkelingen op het gebied van implantologie worden bestaande criteria om in aanmerking te komen voor implantaten, steeds verder verruimd.

Lees meer

Hoe lang gaan implantaten mee?

Een implantaat kan tientallen jaren meegaan. Natuurlijk is dit afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat, de positie en de stand van het implantaat, de materialen die gebruikt worden op het implantaat en de type kroon, brug of prothese en niet in de laatste plaats het onderhoud van uw mondgezondheid.

Lees meer

Implantaten en luchthavens en ziekenhuisbezoeken

Gaat een alarm af als je een of meer implantaten hebt, bijvoorbeeld bij luchthavencontrole? Kan er een MRI-scan gemaakt worden in het ziekenhuis?

Lees meer

Mondhygiëne bij implantaten

Mondhygiëne bij implantaten

Implantaten hebben net zoveel verzorging en tandartscontrole nodig als uw eigen tanden en kiezen.

Lees meer