Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Een belangrijk onderdeel in het maken van een keuze, is het kostenplaatje van een implantaatbehandeling. Vergoedt mijn zorgverzekeraar de hele behandeling of een deel? Kan de belastingdienst ook mee betalen?

Natuurlijk brengt een implantaatbehandeling kosten met zich mee. Implantaten zijn daarentegen wel een duurzame oplossing. Een oplossing voor de lange termijn! En u moet zich zelf de vraag stellen, wat is het u waard om weer vol vertrouwen te kunnen spreken en lekker te kunnen eten.

Vergoeding implantaatbehandeling in het algemeen

Na de vraag of een behandeling vergoed wordt, komt de vraag hoeveel er van de behandeling vergoed wordt. Laat u voor het afsluiten van een zorgverzekering goed voorlichten en kies de verzekering die in uw leven en bij uw situatie het beste past.

Lees meer

Wat kost een klikgebit op implantaten

De vergoeding voor een overkappingsprothese op implantaten, het zogenaamde klikgebit, wordt 100% vergoed uit de basisverzekering. Wél geldt een eigen bijdrage. 

Lees meer

Wat kost een kroon op een implantaat?

Voor vergoeding van een kroon op implantaten gelden eigen regels. Doorgaans vindt er geen vergoeding plaats vanuit de basisverzekering.

Lees meer

Wat kost een brug op implantaten?

Voor vergoeding van een brug op implantaten gelden dezelfde regels als bij een kroon op implantaten. Deze behandeling wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Lees meer

Belastingaftrek ziektekosten

Het is mogelijk om belastingaftrek te krijgen op gemaakte ziektekosten en dus ook voor kosten van tandheelkundige behandelingen. Dit valt onder zorgkosten. Natuurlijk zijn hier voorwaarden aan verbonden.

Lees meer