Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Een belangrijk onderdeel in het maken van een keuze, is het kostenplaatje van een implantaatbehandeling. Vergoedt mijn zorgverzekeraar de hele behandeling of een deel? Kan de belastingdienst ook mee betalen?

Natuurlijk brengt een implantaatbehandeling kosten met zich mee. Implantaten zijn daarentegen wel een duurzame oplossing. Een oplossing voor de lange termijn! En u moet zich zelf de vraag stellen, wat is het u waard om weer vol vertrouwen te kunnen spreken en lekker te kunnen eten.

Vergoeding in het algemeen

Of uw implantaatbehandeling wel of niet vergoed wordt, hangt af van een aantal factoren, zoals type behandeling en uw verzekeringspolis.

Lees meer

Kosten en vergoeding klikgebit op implantaten

De vergoeding voor een overkappingsprothese op implantaten, het zogenaamde klikgebit, wordt 100% vergoed uit de basisverzekering. Wél geldt een eigen bijdrage en een eventueel eigen risico dat u voor deze behandeling moet betalen.

Lees meer

Kosten en vergoeding kroon op een implantaat?

Voor vergoeding van een kroon op implantaten gelden eigen regels. Doorgaans vindt er geen vergoeding plaats vanuit de basisverzekering.

Lees meer

Kosten en vergoeding brug op implantaten?

Voor vergoeding van een brug op implantaten gelden dezelfde regels als bij een kroon op implantaten. Deze behandeling wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Lees meer

Belastingaftrek ziektekosten

Het is mogelijk om belastingaftrek te krijgen op gemaakte ziektekosten en dus ook voor kosten van tandheelkundige behandelingen. Dit valt onder zorgkosten. Natuurlijk zijn hier voorwaarden aan verbonden.

Lees meer