Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Wanneer u uw volledige gebit mist, heeft u doorgaans een kunstgebit (ook prothese genoemd). Een kunstgebit wordt gemaakt op de vorm van uw kaken, zodat deze goed aansluit en wordt los in de mond gedragen.

Echter uw kaakbot slinkt omdat er geen eigen wortels meer in uw kaak aanwezig zijn. Het slinken van de kaak gaat nooit evenredig. Uw kaak verandert van vorm, uw kunstgebit niet en daardoor sluit uw kunstgebit niet meer goed aan op uw kaken.

Er zijn hulpmiddeltjes op de markt om dit probleem een beetje te verhelpen, zoals kleefpasta. Op een gegeven moment zal dit niet meer volstaan. Uw kunstgebit wordt als het ware te groot voor uw geslonken kaak en gaat steeds losser zitten.

Hier kleven grote nadelen aan voor uw dagelijks functioneren. Het wordt steeds moeilijker voor u om uw kunstgebit goed in de mond te houden. Spreken en eten worden lastiger en u krijgt een ‘ingevallen’ gezicht. Ingevallen mondhoeken en uitstekende kin.

De oplossing is te vinden in een klikgebit. Dit is een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op twee (of meer) implantaten met drukknoppen of op een staaf. Met implantaten stopt u het slinkproces van uw kaak en blijft uw prothese stevig vastzitten op de implantaten. Het klikgebit kunt u zelf uit uw mond nemen en schoonmaken.

Wilt u meer weten over implantaten?

Neem contact met ons op of vraag onze gratis brochure aan.
Contact / brochure aanvragen