Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Of uw implantaatbehandeling wel of niet vergoed wordt, hangt af van een aantal factoren, zoals type behandeling en uw verzekeringspolis.

In het algemeen geldt dat er geen vergoeding verstrekt wordt vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering kunt u hier misschien een vergoeding uit ontvangen. De verstrekkingen verschillen per maatschappij en per gekozen polis. Laat u vooraf goed informeren door uw verzekeringsmaatschappij en vraag toestemming voor de behandeling.

Op ieder regel zijn uitzonderingen, zo ook op de algemene vergoedingsregel.

  • Klikgebit wordt vanuit een basisverzekering vergoed, mits voldaan wordt aan voorwaarden. Klik hier voor uitgebreide informatie.
  • Implantaat met kroon wordt alleen bij uitzondering vanuit een basisverzekering vergoeg. Klik hier.

Na de vraag of een behandeling vergoed wordt, komt de vraag hoeveel er van de behandeling vergoed wordt. Laat u voor het afsluiten van een zorgverzekering goed voorlichten en kies de verzekering die in uw leven en bij uw situatie het beste past.

Wettelijke (verplicht) eigen risico

Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder heeft voor het gebruik van zorg uit de basisverzekering een verplicht eigen risico. De overheid bepaalt ieder jaar de hoogte van dit bedrag. In 2023 bedraagt het verplicht eigen risico € 385. Een eigen risico houdt in dat u een klein deel van de jaarlijkse kosten van medicijnen en zorg zelf moet betalen. Dit geldt niet voor zorg uit de basisverzekering, op een aantal uitzonderingen na. Het wettelijke eigen risico is een minimum vereist bedrag, u kunt ervoor kiezen dit bedrag hoger te leggen zodat de zorgverzekeraar u een korting op uw premiekosten kan geven.

Laat u adviseren

Wanneer u een prothese wilt laten plaatsen, met of zonder implantaat, is het verstandig om een consult aan te vragen bij een tandarts implantoloog bij u in de buurt. De tandarts implantoloog kan u het best adviseren over de behandeling. Gaat u een behandeling aan en komt u in aanmerking voor vergoeding, dan heeft u vooraf toestemming nodig van uw zorgverzekeraar. Uw behandelaar zal een verzoek hiervoor indienen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer weten over implantaten?

Neem contact met ons op of vraag onze gratis brochure aan.
Contact / brochure aanvragen