Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Mondhygiëne bij kronen of bruggen op implantaten

Implantaten hebben net zoveel verzorging en tandartscontrole nodig als uw eigen tanden en kiezen.
Een implantaat onder een kroon of brug zit verankerd in het bot. Het is belangrijk dat u de overgang van de kroon of brug naar het tandvlees goed schoonmaakt. Poets uw gehele gebit inclusief de kroon en/of brug zorgvuldig met een electrische of zachte (hand-)tandenborstel en gebruik tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Een goede mondhygiëne draagt bij aan een lange levensduur van uw implantaat. 

Een periodieke controle bij de tandarts is noodzakelijk. Ook is het aan te raden uw implantaat(en) twee maal per jaar professioneel te laten reinigen bij een mondhygiënist die hiervoor is opgeleid. Tijdens de professionele behandeling bij de mondhygiënist wordt langs het implantaat grondig gereinigd. 

Wilt u uitleg over het schoonmaken tussen tanden en kiezen (dus ook bij implantaten)? klik hier

Mondhygiëne bij een klikgebit

De bolletjes of het stangetje onder uw klikgebit poetst u twee keer per dag met een electrische- of zachte handtandenborstel met tandpasta. Gebruik ragers en/of (super)flossdraad om onder het stangetje van uw prothese te reinigen. Zo krijgen tandplak en tandsteen geen kans.

Poets uw prothese niet met tandpasta, tandpasta bevat schurende deeltjes die voor kleine beschadigingen kunnen zorgen, waardoor vuil zich er makkelijker aan hecht. Reinig uw prothese met een protheseborstel en groene zeep of een speciaal prothese-reinigingsmiddel. Als er tandsteen en/of aanslag op uw prothese zit kunt u azijn gebruiken. Doe uw prothese uit als u gaat slapen, zo krijgen uw kaken rust. Bewaar uw prothese droog in een afgesloten bakje. Als u liever niet met een lege mond slaapt doe dan alleen uw ondergebit uit.

Bij een slechte mondhygiëne kunt u uw implantaat verliezen. Een periodieke controle bij de tandarts/implantoloog/mondhygiënist is dan ook noodzakelijk.

Vraag uw tandarts of mondhygiënist om een passend advies voor uw mondsituatie.

Wilt u meer weten over implantaten?

Neem contact met ons op of vraag onze gratis brochure aan.
Contact / brochure aanvragen