Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Uw gebit is bepalend voor uw uiterlijk

Het uiterlijk is een veelbesproken onderwerp en wordt als steeds belangrijker ervaren. Een belangrijk onderdeel van het uiterlijk is het gebit. Het gebit is gezichtsbepalend. Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. Met een mooi gebit kun je voor de dag komen en geef je een positieve eerste indruk af. 

Vrijuit kunnen lachen, vrijuit alles kunnen eten en goed kunnen kauwen, zonder klachten te ervaren. Hoe gewoon klinkt dat? Voor een grote groep mensen klinkt dit gelukkig inderdaad heel gewoon. Helaas is er ook een grote groep mensen waarvoor dit niet zo vanzelfsprekend is. Zij ervaren dagelijks ongemak van hun gebit. De hele dag door, dag in, dag uit. Gelukkig zijn met de huidige methodes in de tandheelkunde veel van deze ongemakken tegenwoordig goed te verhelpen. 

Uw mond als spiegel van uw lichaam

De mondgezondheid is in belangrijke mate bepalend voor de lichamelijke gezondheid. Dit komt steeds vaker naar voren uit hedendaagse onderzoeken. Er is een aantoonbare relatie tussen parodontitis (tandvleesontsteking) en hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs vroeg geboortes!  

Een slechte mondgezondheid kan ook nadelig zijn voor uw voedingspatroon. Als kauwen of afbijten niet meer probleem- of pijnloos gaat, zal iemand diens voeding hierop aanpassen om deze klachten uit de weg te gaan. Ook dit kan weer nadelige gevolgen hebben voor de lichamelijke gezondheid. Zo valt of staat eigenlijk alles met een goede mondgezondheid!

Implantaten, de oplossing voor u?

Mist u tanden of kiezen dan kan dit verholpen worden met tandheelkundige implantaten. Als een tand of kies mist, dan mist de wortel (die in de kaak zit) doorgaans ook. Een implantaat is een kunstwortel. Door op de plek waar de tand of kies mist een implantaat te plaatsen en deze te voorzien van een kroon, is de lege plek weer gevuld. Daarnaast zorgen implantaten ervoor dat uw kaakbot weer een functie heeft. Dit heeft weer tot gevolg dat uw kaakbot op peil blijft en uw kaaklijn behouden blijft. 

Implantaten maken uw gebit weer compleet en hebben een natuurlijke uitstraling. U kunt weer onbezorgd kauwen en zonder schaamte lachen! Hoe fijn is dat! 

Wilt u meer weten over implantaten?

Neem contact met ons op of vraag onze gratis brochure aan.
Contact / brochure aanvragen