Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Een implantaat kan tientallen jaren meegaan. Natuurlijk is dit afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat, de positie en de stand van het implantaat, de materialen die gebruikt worden op het implantaat en de type kroon, brug of prothese.

Niet in de laatste plaats is een belangrijke en bepalende succesfactor hoe uw mondgezondheid is. Net zoals uw natuurlijke gebit goed onderhoud nodig heeft, geldt dit ook voor implantaten. Misschien vragen implantaten nog wel meer van u als het om een goede mondverzorging gaat.

Ga daarom trouw naar de periodieke controles bij de tandarts. De behandelaar beoordeelt niet alleen de algehele mondgezondheid, maar ook het tandvlees rondom de implantaten, botcontouren en de supraconstructie. Ongezond tandvlees veroorzaakt botverlies en dat kan weer het verlies van het implantaat tot gevolg hebben. Soms is het nodig om een röntgenfoto te maken om botcontouren en supraconstructie goed te kunnen beoordelen. Als blijkt dat de schroeven van een supraconstructie loszitten, kunnen ze tijdig worden aangedraaid. Hiermee kan breuk voorkomen worden!

Helaas kan niet alles voorkomen worden. Het gebruik van niet originele onderdelen, sterk gehoekte kronen, lange bruggen op slechts een paar implantaten, overbelasting etc. zijn vaak de oorzaak van het loskomen van de fixatie schroeven, die dan kunnen breken.

Uw lichamelijke gezondheid, mondgezondheid en gewoontes als tandenknarsen en klemmen spelen een belangrijke rol in de levensduur. Uw natuurlijke tanden en kiezen hebben onderhoud nodig hebben om problemen te voorkomen, zo geldt dit ook voor implantaten en hun voorzieningen.

Ga 2 x per jaar voor controle bij uw tandarts. Houd uw mondgezondheid op peil. Mocht er iets in uw mondgezondheid veranderen, dan bent u er in ieder geval op tijd bij!
 
 

Wilt u meer weten over implantaten?

Neem contact met ons op of vraag onze gratis brochure aan.
Contact / brochure aanvragen