Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Gewoon een beetje dom dat ik niet veel eerder voor een implantaat gekozen heb! In maart 2009 is er een implantaat geplaatst op de plek van de eerste grote kies links in mijn onderkaak.

Nadat er een fikse ontsteking aan de wortelpunt van deze kies ontdekt was, heb ik hem na lang denken laten verwijderen. Een aantal jaren dacht ik zonder deze kies te kunnen; kauwen deed ik gewoon met de kiezen aan de andere kant. Toch stoorde de grote zwarte lege plek in mijn mond me steeds meer. Ook de ongelijke belasting van mijn kaken ging opvallen.

Het plaatsen van het implantaat viel me reuze mee. Goed verdoofd en vriendelijk begeleid, zat het implantaat er in ongeveer  een half uur in. De pijn erna was goed op te vangen met paracetamol en van zwelling was bijna geen sprake.

Na twee weken de hechtingen eruit en na drie maanden konden er afdrukken gemaakt worden voor mijn kroon. Toen deze na weer eens twee weken was geplaatst, liep ik met een “nieuwe” mond en een blij gevoel de deur uit! Kauwen doe ik nu aan beide kanten en dat voelt toch veel beter. Al met al een goede beslissing.

Wat betreft de kosten: ik ben voor tandheelkunde uitgebreid verzekerd en heb 75% vergoed gekregen. Een heel bedrag, echter het behouden van mijn eigen tanden en kiezen en deze zo goed mogelijk te (laten) verzorgen is mij persoonlijk veel waard.

Astrid Zomer, Harderwijk