Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Het Landelijke Registratie Tandheelkundige Implantaten (LRTI) is het register van alle tandheelkundige implantaten in Nederland. Patienten kunnen hier hun implantaat GRATIS en VEILIG registreren en overal en altijd online raadplegen.

Uw (tand)arts of kaakchirurg is van overheidswege verplicht een implantaat te registreren. Vaak krijgt u in de vorm van een paspoort deze gegevens na uw behandeling mee. In een implantatenpasport staan het merk, type en de maten van de implantaten. Een andere (tand)arts heeft die gegevens nodig als hij een nieuwe kroon of brug wil plaatsen. Ook heeft hij of zij een sleutel nodig, nieuwe abutments enz. De kans is groot dat u dit papieren paspoort kwijtraakt of vergeet mee te nemen bij een volgend bezoek aan een (tand)arts of kaakchirurg. Door uw implantaat online te registreren kunt u de belangrijke gegevens en historie van uw implantaat overal en altijd raadplegen. 

Dat is belangrijk, omdat bij problemen of klachten of anderzins, uw behandelend tandspecialist samen met u de (technische) specificaties van uw implantaat kan inzien en dus altijd de juiste maatregelen kan nemen, zonder het risico dat bij het bepalen van de juiste behandeling onbekend is welk implantaat bij u is geplaatst.

https://www.lrti.nl/registreren/