Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

ImplantSafe test

ImplantSafe is een korte sneltest die in een vroeg stadium kan aantonen of er rondom implantaten een actief ontstekingsproces plaatsvind. Oftewel het voorstadium van een peri-implantitis. Het afnemen van de test duurt ongeveer 10 minuten en de uitslag is direct beschikbaar. Vraag uw behandelaar naar de mogelijkheden.

Peri-implantitis; een ontsteking rond het implantaat

Peri-implantitis wordt net als parodontitis gezien als een multifactoriële aandoening waarbij bacteriën een doorslaggevende rol spelen. In de situatie van peri-implantitis is er sprake van botafbraak rondom het implantaat. Het proces van botafbraak bij implantaten verloopt sneller dan bij een natuurlijk gebitselement.

1 op de 10 patiënten heeft één of meer implantaten in zijn mond
Ontstekingen rondom implantaten komt bij 60-80% van de patiënten voor
Bij 28 ≥ 56% van de patiënten wordt ernstig botverlies rondom implantaten gevonden

Voor wie is de test geschikt?

De ImplantSafe sneltest is geschikt voor iedereen met één of meerdere tandimplantaten. Van alle mensen met tandimplantaten heeft ongeveer één vierde last van tandvleesontstekingen rondom implantaten. Wij raden iedereen met één of meerdere tandimplantaten aan om deze regelmatig te controleren op het aMMP-8 enzym om ernstige ontstekingen rondom u implantaat te voorkomen.

Kijk voor meer informatie over de test en een filmpje over de uitvoering daarvan op: https://periosafe.nl/producten/implantsafe

ImplantSafe