Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu

Brrr
Al na 2 dagen groeien er bacteriën, virussen en schimmels op je tandenborstel. Deze virussen kunnen zelfs herpes veroorzaken en sommigen zijn gelinkt aan hepatitis. Ook al ziet ‘ie er waarschijnlijk nóg zo schoon uit – schijn bedriegt blijkbaar enorm. Dr. Rhona Eskander, een Amerikaanse tandarts, waarschuwt voor de gevaren. “Als tandenborstels in een beker tegen elkaar aan staan, dan is de kans op bacteriën en ander ongein nog groter.”

Wassen
En dat is niet alles: “Virussen die herpes en hepatitis A, B en C veroorzaken kunnen wel tot een maand overleven op je tandenborstel.” Helaas: je borstel afspoelen onder de kraan helpt niet voldoende om ‘m schoon te krijgen.

Wat je wel kunt doen om veiliger te poetsen?

Zet je tandenborstel rechtop in een eigen beker. Zet ‘m niet in een gesloten kastje, want dan kunnen bacteriën juist groeien.
Zet ‘m liever niet in de buurt van een toilet: voor je ’t weet zitten er hele vieze deeltjes op die door de lucht zweven na het doorspoelen.
Vervang je tandenborstel zéker elke 3 maanden. Als je ziek bent geweest of koorts hebt gehad, kun je ‘m ook beter gelijk vervangen.
Deel ‘m nooit met anderen. Hoeveel je ook van je partner houdt – van jou is van jou.

Bron: Libelle