Home | Kosten van implantaten

Veelgestelde vragen of stel een vraag

Brochure-aanvragen

Zimmer-Biomet

Trabecular-metal-implantaten

 

Kosten implantaat

Een belangrijk onderdeel in het maken van een keuze, is het in beeld hebben van de kosten van een implantaatbehandeling. Er kan onduidelijkheid zijn over een te verwachten vergoeding door de zorgverzekeraar. En betaalt de belastingdienst ook mee? 

Investering in het gebit

Natuurlijk brengt een implantaatbehandeling kosten met zich mee, maar implantaten zijn een duurzame oplossing. Een oplossing voor de lange termijn, die een goede investering blijkt te zijn.

Implantaten vergen onderhoud

Onderhoud van implantaten is heel belangrijk. Net zoals bij het natuurlijke gebit zijn ook de protheses op implantaten gevoelig voor slijtage. Daarom moeten ze goed onderhouden worden. Dit doet u door een goede mondhygiëne uit te voeren. Daarnaast is jaarlijks onderhoud door de tandarts implantoloog ook uitermate belangrijk. De tandarts kijkt tijdens de controles naar de implantaten, botcontouren en de constructie. De mondhygiëniste kan u helpen bij het goed schoonhouden van het implantaat en het gebit. Bij goede mondhygiëne en regelmatige controle kunnen implantaten een levenlang meegaan.

Vraag het aan een implantoloog bij u in de buurt

In een voorbereidend gesprek komt de noodzaak van de behandeling, de mogelijke oplossing en ook de vergoeding van uw verzekering zeker aan de orde, zodat u vooraf in beeld hebt wat de behandeling u gaat kosten. Aarzel niet, zoek een tandarts bij u in de buurt en maak een afspraak voor een uitgebreid consult en informatie.

 

Ervaringen

 • Een genant geluid

  Ik had een zeer slecht zittende bovenprothese, een genant geluid...
  Lees mijn ervaring.

  - Gerrit Mulder
 • Ik voel me weer jong!

  Sinds ik implantaten heb, ga ik 2x per jaar voor controle naar de tandarts of mondhygiëniste. Zo blijft m'n mond goed gezond! Ik geniet weer, kan weer ontspannen lachen en voel me weer jong!
  Lees mijn ervaring

  - Antoinette vd J
 • Kaakchirurg, nooit meer!

  In het plaatselijke ziekenhuis werd een implantaat in mijn onderkaak geplaatst. Toen het achter de rug was zei ik: "dat nooit meer!".
  Lees mijn ervaring.

  - Jose Maas