Home | Kosten van implantaten

Trabecular Metal Implantaten

Aanmelden voor nieuwsbrief

 

Kosten implantaat

Een van de belangrijkste aspecten om een keuze te maken, zijn de kosten van implantaten. Er is vaak veel onduidelijkheid wat er wel en wat er niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars. En wat er nu wel belastingaftrekbaar is en wat niet.

Implantaat is een duurzame oplossing

Een implantaat is een duurzame constructie, net als een natuurlijke wortel. Ze vereisen net zoveel onderhoud als een natuurlijke tand met wortel of kroon met wortel. Het risico dat een kroon afbreekt of loslaat is bij een implantaat hetzelfde als bij een kroon op een wortel.

Investering in het gebit

Een implantaat kan een levenlang meegaan, mits het goed onderhouden wordt. De kosten die u aan uw gebit zonder implantaten heeft, kunnen enorm oplopen door alle behandelingen en het onderhoud. Implantaten zijn een duurzame oplossing, die in het begin hogere kosten met zich meebrengt, maar op lange termijn een goede investering blijkt te zijn.

Implantaten vergen ook onderhoud

Onderhoud van implantaten is belangrijk. Net zoals met het natuurlijke gebit zijn ook de protheses op implantaten gevoelig voor slijtage. Daarom behoren ze goed onderhouden te worden. Dit dient u zelf te doen, maar ook onderhoud door de tandarts implantoloog is van belang. De tandarts kijkt tijdens de half jaarlijkse controles naar de implantaten. De mondhygiëniste kan u helpen bij het onderhoud van de implantaat en uw gebit.

Vraag het aan een implantoloog bij u in de buurt

In een voorbereidend gesprek komt de noodzaak van de behandeling, de mogelijke oplossing en ook de vergoeding van uw verzekering zeker aan de orde. Aarzel niet, zoek een tandarts bij u in de buurt en maak een afspraak voor een uitgebreid consult en informatie.

 

Ervaringen

 • Een genant geluid

  Ik had een zeer slecht zittende bovenprothese, een genant geluid...
  Lees mijn ervaring.

  - Gerrit Mulder
 • Fraaie en afdoende oplossing

  Voor mij was de keuze snel gemaakt: Een implantaat leek mij een fraaie en afdoende oplossing.
  Lees mijn ervaring.

  - Diny Meinen
 • Nieuwe mond

  Toen na twee weken een nieuwe kroon was geplaatst, liep ik met een "nieuwe" mond en een blij gevoel de deur uit!
  Lees mijn ervaring.

  - Astrid Zomers