Home | Behandeling | Complicaties bij de behandeling van implantaten

Interview marco cune

Aanmelden voor nieuwsbrief

 

Complicaties

Er kunnen complicaties voorkomen die de plaatsing van implantaten tegenwerken. Ook na de behandeling kunnen er complicaties optreden die implantaten in gevaar kunnen brengen. Maar er zijn verschillende ingrepen die helpen om de implantaten succesvol te plaatsen en te behouden.

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking aan het tandvlees. Wanneer u last heeft van bloedingen rondom de tanden en kiezen kan dit het implantaat in gevaar brengen. Parodontitis veroorzaakt bacteriën die het weefsel rondom de implantaten infecteren. Hierdoor kan een ontsteking ontstaan en in het ergste geval zelfs botverlies veroorzaken. Dit betekent dat het implantaat niet goed verankerd is binnen het kaakbot en dus kracht en sterkte verliest. De tandarts implantoloog kan het beste geraadpleegd worden voor een behandeling om zo de parodontitis tegen te verhelpen.

Te weinig kaakbot

Een veelvoorkomende situatie is dat u te weinig kaakbot heeft om een implantaat te plaatsen. Wanneer een tand of kies getrokken wordt, zal de wortel uit het kaakbot gehaald worden. Hierdoor zal het kaakbot gaan slinken, wat ervoor zorgt dat de kaak zelf smaller en lager wordt. Omdat een implantaat een minimale lengte en breedte moet hebben om zo zijn functie te vervullen, moet het kaakbot waarin hij komt te zitten voldoende ruimte bieden.

Oplossing kaakbot problemen

Dankzij moderne technieken is het mogelijk om de problemen met het kaakbot op te lossen. Als het kaakbot niet hoog genoeg is, kan de tandarts implantoloog gebruik maken van speciaal botregeneratie materiaal. Op de plaatsen waar het vereist is, wordt botmateriaal toegepast. Zo kan er alsnog een implantaat geplaatst worden. Ook wanneer de kaak te smal is, kan de tandarts implantoloog een botherstel operatie uitvoeren. Zo is het mogelijk om in elke situatie een implantaat te plaatsen.

 

Ervaringen

 • Een genant geluid

  Ik had een zeer slecht zittende bovenprothese, een genant geluid...
  Lees mijn ervaring.

  - Gerrit Mulder
 • Fraaie en afdoende oplossing

  Voor mij was de keuze snel gemaakt: Een implantaat leek mij een fraaie en afdoende oplossing.
  Lees mijn ervaring.

  - Diny Meinen
 • Ongelijke belasting van kaken

  Na het verwijderen van een kies, wegens een ontstoken wortelpunt, kauwde ik slechts aan één kant. Hierdoor had ik last van ongelijke belasting van mijn kaken.
  Lees mijn ervaring.

  - Astrid Zomers