Home | Behandeling | Complicaties bij de behandeling van implantaten

Veelgestelde vragen of stel een vraag

Brochure-aanvragen

Zimmer-Biomet

Trabecular-metal-implantaten

 

Complicaties

Er kunnen situaties voorkomen waarbij het plaatsen van implantaten wordt afgeraden. Ook na de behandeling kunnen er complicaties optreden die implantaten in gevaar kunnen brengen. Er  zijn verschillende ingrepen die ertoe kunnen bijdragen dat implantaten succesvol geplaatst en behouden kunnen worden. 

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking aan het tandvlees. Wanneer u last heeft van bloedingen rondom de tanden en kiezen kan dit een toekomstig implantaat in gevaar brengen. De bacteriën infecteren het zachte weefsel rondom de tanden en kiezen en er zal een ontsteking ontstaan. Als deze ontsteking niet behandeld wordt, zal dit zelfs tot botverlies leiden. De parodontitis zal eerst behandeld moeten worden, alvorens een implantaat geplaatst kan worden. 

Te weinig kaakbot

Een veelvoorkomende situatie is dat er te weinig kaakbot aanwezig is om een implantaat te plaatsen. Als een tand of kies getrokken wordt, zal de wortel ook verwijderd worden. Hierdoor zal het kaak slinken, zodat de kaak smaller en lager wordt. Omdat een implantaat een minimale lengte en breedte moet hebben om zo zijn functie te vervullen, moet de kaak voldoende dik en hoog zijn. 

Niet voldoende kaakbot, wat dan?

Dankzij moderne technieken is het mogelijk om problemen met het kaakbot op te lossen. Als het kaakbot niet hoog of breed genoeg is, kan de tandarts implantoloog een botherstel behandeling uitvoeren. Op de plaatsen waar de kaak te smal of niet hoog genoeg is, zal botregeneratie materiaal worden aangebracht, om alsnog het gewenste implantaat te plaatsen.

 

Ervaringen

 • Een genant geluid

  Ik had een zeer slecht zittende bovenprothese, een genant geluid...
  Lees mijn ervaring.

  - Gerrit Mulder
 • Ik voel me weer jong!

  Sinds ik implantaten heb, ga ik 2x per jaar voor controle naar de tandarts of mondhygiëniste. Zo blijft m'n mond goed gezond! Ik geniet weer, kan weer ontspannen lachen en voel me weer jong!
  Lees mijn ervaring

  - Antoinette vd J
 • Net 30 jaar met kunstgebit

  Ik schaamde me rot, want ik was net 30 jaar en daar liep ik dan met een kunstgebit in. Dit voelde niet fijn, ik voelde me er zelfs oud door.
  Lees mijn ervaring

  - Antoinette vd J